Paella kalafiorowa z szafranem
Tefal
Przepis według Tefal

Paella kalafiorowa z szafranem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 Cebula

  • 0.5 Czerwona papryka

  • 8 Chorizo

  • 6 Duże krewetki

  • 1 Udko z kurczaka

  • 1 Szafran

  • 500 ml Bulion drobiowy

  • 300 g Kalafior

  • 100 g Mrożony groszek

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 1 Cebula
  • 0.5 Czerwona papryka
  • 8 Chorizo
  • 6 Duże krewetki
  • 1 Udko z kurczaka
  • 1 Szafran
  • 500ml Bulion drobiowy
  • 300g Kalafior
  • 100g Mrożony groszek
  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Ugotuj cebulę z papryką. Dodaj chorizo i krewetki, a następnie gotuj przez 3 minuty. Odłóż na bok.

  • 1 Cebula
  • 0.5 Czerwona papryka
  • 8 Chorizo
  • 6 Duże krewetki

Etap 4 /6

Bez mycia Cook4me włóż do niego kurczaka i zrumień go. Dodaj szafran i wlej bulion.

  • 1 Udko z kurczaka
  • 1 Szafran
  • 500ml Bulion drobiowy

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Po ugotowaniu dodaj kalafiora i groszek, a następnie gotuj przez kolejne 2 minuty.

  • 300g Kalafior
  • 100g Mrożony groszek