Pancakes rollsy z sosem klonowym
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 0 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
1 porcja
- 200 g Jogurtu naturalnego 
- 150 g Mąki krupczatki 
- 1 Jajko 
- 0.5 łyżeczka Sody 
- 1 łyżka Cukru pudru 
- 100 ml Syropu klonowego 
- 50 g Masła 
- Owoce sezonowe 
Akcesoria
- Snacking & Baking akcesoria 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Jogurt mieszamy z jajkiem i cukrem. Następnie dodajemy mąkę oraz sodę. Całość delikatnie mieszamy do uzyskania puszystej jednolitej masy.
Etap 2 /5
Płyty grillowe zamieniamy na formę do pieczenia. W ustawieniach manualnych rozgrzewamy go do temperatury 210°C.
Etap 3 /5
Po rozgrzaniu, na powierzchnię formy wykładamy całą masę i rozsmarowujemy równo, tak, żeby powstał duży placek. Zamykamy pokrywę. Grillujemy przez 5 minut.
Etap 4 /5
Po otwarciu pokrywy polewamy z góry placek syropem klonowym. Następnie układamy plasterki masła do rozpuszczenia. Po 30 sekundach gotowy placek zwijamy w rulon i wyciągamy na półmisek, polewając resztką sosu z formy.
Etap 5 /5
Podajemy z owocami i cukrem pudrem.
