Pieczeń cielęca z marchwią i śliwkami
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Pieczeń cielęca
1 łyżka Olej roślinny
12 szt. Suszone śliwki
450 g Marchewki
70 ml Bulion cielęcy
1 szczypta Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej do Cook4Me oliwę.
Etap 3 /6
Zrumień pieczeń z każdej strony. Wyłącz podsmażanie. Wlej do Cook4Me małą ilość wody lub bulionu. Zeskrob pozostałą po smażeniu warstwę.
Etap 4 /6
Dodaj suszone śliwki. Na wierzchu ułóż pieczeń. Obłóż dookoła marchwią.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Pieczeń jest krwista. Aby była bardziej wypieczona, podgrzewaj ją przez kolejne 5-10 min.