Pieczeń cielęca z marchwią i śliwkami
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczeń cielęca z marchwią i śliwkami

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Pieczeń cielęca

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 12 szt. Suszone śliwki

  • 450 g Marchewki

  • 70 ml Bulion cielęcy

  • 1 szczypta Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej do Cook4Me oliwę.

  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Zrumień pieczeń z każdej strony. Wyłącz podsmażanie. Wlej do Cook4Me małą ilość wody lub bulionu. Zeskrob pozostałą po smażeniu warstwę.

  • 300g Pieczeń cielęca
  • 70ml Bulion cielęcy

Etap 4 /6

Dodaj suszone śliwki. Na wierzchu ułóż pieczeń. Obłóż dookoła marchwią.

  • 300g Pieczeń cielęca
  • 12szt. Suszone śliwki
  • 450g Marchewki
  • 1szczypta Sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Pieczeń jest krwista. Aby była bardziej wypieczona, podgrzewaj ją przez kolejne 5-10 min.