Pieczona pierś z kurczaka z letnimi warzywami
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
450 g Filety z kurczaka
350 g Cukinia
250 g Żółta papryka
250 g Cebula
400 ml Przecier pomidorowy
2 goździk Czosnek
1 łyżka Tymianek
1 łyżeczka Papryka
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Akcesoria
Blacha do pieczenia XL Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obierz i posiekaj cebulę oraz ząbki czosnku. Umyj paprykę, usuń nasiona i potnij w małą kostkę. Umyj cukinię i pokrój w kostkę. Do formy do pieczenia wlej przecier pomidorowy z tymiankiem, wsyp wszystkie warzywa, dodaj sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
Etap 2 /3
Włóż akcesorium do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 10 minut.
Etap 3 /3
Wymieszaj warzywa, dodaj filety z kurczaka i dociśnij je do warzyw, posyp papryką, dopraw solą i pieprzem, spryskaj olejem i zamknij grill. Piecz jeszcze przez 20 minut.