Pieczone przegrzebki z winem Chablis
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
12 szt. Przegrzebki królewskie
20 g Masło
400 g Pory
160 g Dynia olbrzymia
100 ml Wino Chablis (lub inne białe wino)
2 szczypta Papryka chili
3 łyżka Śmietana 36%
2 szczypta Ziele angielskie
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Umyj białe części porów i pokrój je w kostkę 5 mm.
Etap 3 /8
Posól przegrzebki. Włóż masło do Cook4me.
Etap 4 /8
Smaż przegrzebki przez 1 minutę z każdej strony. Wyjmij z Cook4me. Dodaj dynię. Duś przez 2 minuty.
Etap 5 /8
Rozcieńcz winem. Dodaj ziele angielskie i chilli. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 6 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /8
Dodaj śmietanę. Umieść przegrzebki na warzywach i pozostaw na 1 minutę.
Etap 8 /8
Podawaj.