Pieczone przegrzebki z winem Chablis - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczone przegrzebki z winem Chablis

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 12 szt. Przegrzebki królewskie

  • 20 g Masło

  • 400 g Pory

  • 160 g Dynia olbrzymia

  • 100 ml Wino Chablis (lub inne białe wino)

  • 2 szczypta Papryka chili

  • 3 łyżka Śmietana 36%

  • 2 szczypta Ziele angielskie

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 12szt. Przegrzebki królewskie
  • 20g Masło
  • 400g Pory
  • 160g Dynia olbrzymia
  • 100ml Wino Chablis (lub inne białe wino)
  • 2szczypta Papryka chili
  • 3łyżka Śmietana 36%
  • 2szczypta Ziele angielskie
  • Sól, pieprz

Etap 2 /8

Umyj białe części porów i pokrój je w kostkę 5 mm.

  • 400g Pory

Etap 3 /8

Posól przegrzebki. Włóż masło do Cook4me.

  • 12szt. Przegrzebki królewskie
  • 20g Masło
  • Sól, pieprz

Etap 4 /8

Smaż przegrzebki przez 1 minutę z każdej strony. Wyjmij z Cook4me. Dodaj dynię. Duś przez 2 minuty.

  • 12szt. Przegrzebki królewskie
  • 400g Pory
  • 160g Dynia olbrzymia

Etap 5 /8

Rozcieńcz winem. Dodaj ziele angielskie i chilli. Dopraw solą i pieprzem.

  • 100ml Wino Chablis (lub inne białe wino)
  • 2szczypta Papryka chili
  • 2szczypta Ziele angielskie
  • Sól, pieprz

Etap 6 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 7 /8

Dodaj śmietanę. Umieść przegrzebki na warzywach i pozostaw na 1 minutę.

  • 12szt. Przegrzebki królewskie
  • 3łyżka Śmietana 36%

Etap 8 /8

Podawaj.