Pierożki samosa z serem mozzarella i suszonymi pomidorami
Tefal
Przepis według Tefal

Pierożki samosa z serem mozzarella i suszonymi pomidorami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 kawałek Suszone pomidory w oleju

  • 6 liść Okrągłe płaty ciasta na brik

  • 2 łyżka Olej

  • 12 Mozzarella (lub małe kostki)

Akcesoria

  • Taca ociekowa
    Taca ociekowa
  • Koszyk do smażenia
    Koszyk do smażenia

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Pokrój każdy suszony pomidor na ćwiartki. Przekrój na pół płat ciasta na brik, tak aby powstały dwa półokręgi. Odcinaj krawędź o szerokości 2 cm, aby utworzyć paski o długości 13 cm.

  • 3kawałek Suszone pomidory w oleju
  • 6liść Okrągłe płaty ciasta na brik

Etap 2 /3

Zwiń każdy pasek na pół. Posmaruj zwinięty pasek niewielką ilością oleju. Na spodzie paska umieść kulkę sera mozzarella i kawałek suszonego pomidora. Zwiń, aby utworzyć trójkątny pierożek samosa, a następnie posmaruj olejem.

  • 2łyżka Olej
  • 12 Mozzarella (lub małe kostki)

Etap 3 /3

Włóż płytę grillową do urządzenia i stopniowo umieszczaj na niej pierożki, ale upewnij się, że nie nachodzą na siebie. Ustaw tryb PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 10 minut. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven & Grill 9in1, stopniowo wkładaj pierożki samosa do koszyka do frytek, ale nie układaj ich w stos. Pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb FRYTKI i piecz przez 20 minut w temperaturze 190°C.