Pierożki samosa z serem mozzarella i suszonymi pomidorami
- Całkowity czas 35 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 kawałek Suszone pomidory w oleju
6 liść Okrągłe płaty ciasta na brik
2 łyżka Olej
12 Mozzarella (lub małe kostki)
Akcesoria
Taca ociekowa Koszyk do smażenia
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Pokrój każdy suszony pomidor na ćwiartki. Przekrój na pół płat ciasta na brik, tak aby powstały dwa półokręgi. Odcinaj krawędź o szerokości 2 cm, aby utworzyć paski o długości 13 cm.
Etap 2 /3
Zwiń każdy pasek na pół. Posmaruj zwinięty pasek niewielką ilością oleju. Na spodzie paska umieść kulkę sera mozzarella i kawałek suszonego pomidora. Zwiń, aby utworzyć trójkątny pierożek samosa, a następnie posmaruj olejem.
Etap 3 /3
Włóż płytę grillową do urządzenia i stopniowo umieszczaj na niej pierożki, ale upewnij się, że nie nachodzą na siebie. Ustaw tryb PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 10 minut. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven & Grill 9in1, stopniowo wkładaj pierożki samosa do koszyka do frytek, ale nie układaj ich w stos. Pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb FRYTKI i piecz przez 20 minut w temperaturze 190°C.