Pikantna zupa pomidorowa - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pikantna zupa pomidorowa

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Pomidory

  • 70 g Czerwona soczewica

  • 1 szt. Gałązki młodej dymki

  • 1 łyżeczka Imbir

  • 100 g Fenkuł

  • 1 łyżka Biały ocet

  • 1 łyżka Miód

  • 0.66 łyżeczka Mielony cynamon

  • 300 ml Woda

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 300g Pomidory
  • 70g Czerwona soczewica
  • 1szt. Gałązki młodej dymki
  • 1łyżeczka Imbir
  • 100g Fenkuł
  • 1łyżka Biały ocet
  • 1łyżka Miód
  • 0.66łyżeczka Mielony cynamon
  • 300ml Woda
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Obierz i posiekaj imbir.

  • 1łyżeczka Imbir

Etap 3 /5

Włóż do Cook4Me wszystkie składniki oprócz szczypioru z dymki. Dopraw solą i pieprzem.

  • 300g Pomidory
  • 70g Czerwona soczewica
  • 1łyżeczka Imbir
  • 100g Fenkuł
  • 1łyżka Biały ocet
  • 1łyżka Miód
  • 0.66łyżeczka Mielony cynamon
  • 300ml Woda
  • Sól, pieprz

Etap 4 /5

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Dodaj świeżo posiekany szczypior. Podawaj.

  • 1szt. Gałązki młodej dymki