Puree z groszku z duszoną kapustą - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Puree z groszku z duszoną kapustą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 43 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    23 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 160 g Groszek zielony

  • 2 szt. Ziemniaki

  • 1 szt. Cebula

  • 200 g Jarmuż

  • 100 g Wędzony boczek

  • 48 ml Woda

  • Sól pieprz

  • 2 łyżka Olej roślinny

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 160g Groszek zielony
  • 2szt. Ziemniaki
  • 1szt. Cebula
  • 200g Jarmuż
  • 100g Wędzony boczek
  • 48ml Woda
  • Sól pieprz
  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 2 /6

Rozgrzej olej w misie.

  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Delikatnie podsmaż kawałki bekonu i cebulę. Wyjmij, ale pozostaw tłuszcz na patelni. Podsmaż jarmuż (w razie potrzeby w kilku partiach). Dopraw z solą.

  • 1szt. Cebula
  • 200g Jarmuż
  • 100g Wędzony boczek
  • Sól pieprz

Etap 4 /6

Wyjmij jarmuż i wymieszaj go z kawałkami bekonu i cebulą. Umieść wodę, groszek i ziemniaki pokrojone w kostkę. Dopraw solą i pieprzem.

  • 160g Groszek zielony
  • 2szt. Ziemniaki
  • 48ml Woda
  • Sól pieprz

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem 16 min.

Etap 6 /6

Zblenduj zawartość misy, a następnie podawaj z jarmużem.