Puree z groszku z duszoną kapustą
- Całkowity czas 43 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 23 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
160 g Groszek zielony
2 szt. Ziemniaki
1 szt. Cebula
200 g Jarmuż
100 g Wędzony boczek
48 ml Woda
Sól pieprz
2 łyżka Olej roślinny
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Rozgrzej olej w misie.
Etap 3 /6
Delikatnie podsmaż kawałki bekonu i cebulę. Wyjmij, ale pozostaw tłuszcz na patelni. Podsmaż jarmuż (w razie potrzeby w kilku partiach). Dopraw z solą.
Etap 4 /6
Wyjmij jarmuż i wymieszaj go z kawałkami bekonu i cebulą. Umieść wodę, groszek i ziemniaki pokrojone w kostkę. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem 16 min.
Etap 6 /6
Zblenduj zawartość misy, a następnie podawaj z jarmużem.