Duszone grzyby z włoską kapustą
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Włoska kapusta
500 g Całych podgrzybków
200 g Cebuli cukrowej
Chili
Suszonego majeranku
Olej rzepakowy
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Usuń pierwsze liście kapusty, przetnij głąb i pokrój kapustę wzdłuż na pół, a następnie na ósemki.
Etap 2 /5
Pokrój cebulę w grube pióra.
Etap 3 /5
Włącz mocne smażenie. Do misy wlej olej, wsyp szczyptę chilli. Wrzuć cebulę i smaż 3 minuty.
Etap 4 /5
Dodaj kapustę, grzyby i sól. Gotuj pod ciśnieniem przez 8 minut.
Etap 5 /5
Przełóż na talerz, dodaj odrobinę suszonego majeranku i gotowe.
