Duszone grzyby z włoską kapustą - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Duszone grzyby z włoską kapustą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Włoska kapusta

  • 500 g Całych podgrzybków

  • 200 g Cebuli cukrowej

  • Chili

  • Suszonego majeranku

  • Olej rzepakowy

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Usuń pierwsze liście kapusty, przetnij głąb i pokrój kapustę wzdłuż na pół, a następnie na ósemki.

  • 1 Włoska kapusta

Etap 2 /5

Pokrój cebulę w grube pióra.

  • 200g Cebuli cukrowej

Etap 3 /5

Włącz mocne smażenie. Do misy wlej olej, wsyp szczyptę chilli. Wrzuć cebulę i smaż 3 minuty.

  • 200g Cebuli cukrowej
  • szczypta Chili
  • Olej rzepakowy

Etap 4 /5

Dodaj kapustę, grzyby i sól. Gotuj pod ciśnieniem przez 8 minut.

  • 1 Włoska kapusta
  • 500g Całych podgrzybków
  • Sól

Etap 5 /5

Przełóż na talerz, dodaj odrobinę suszonego majeranku i gotowe.

  • szczypta Suszonego majeranku