Risotto z duszonymi podgrzybkami - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Risotto z duszonymi podgrzybkami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 450 g ryżu do risotto

  • 1100 ml wody

  • 2 cebule

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

  • 2 łyżeczki soli

  • pół łyżeczki Vegety

  • 500 g mięsa z udek kurczaka

  • 280 g podgrzybków duszonych na maśle (jeden słoiczek)

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój mięso i cebulę.

  • 2 cebule
  • 500g mięsa z udek kurczaka

Etap 2 /4

Podsmaż na oliwie mięso z cebulą, aż cebula trochę zbrązowieje. Następnie dodaj wodę, słoiczek podgrzybków duszonych na maśle, dopraw do smaku. Poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.

  • 1100ml wody
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki Vegety
  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 280g podgrzybków duszonych na maśle (jeden słoiczek)

Etap 3 /4

Dodaj ryż i wymieszaj danie. Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem.

  • 450g ryżu do risotto
  • 1100ml wody
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki Vegety
  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 280g podgrzybków duszonych na maśle (jeden słoiczek)

Etap 4 /4

Po dekompresji dokładnie wymieszaj danie.

  • 450g ryżu do risotto
  • 1100ml wody
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki Vegety
  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 280g podgrzybków duszonych na maśle (jeden słoiczek)