Risotto z duszonymi podgrzybkami
- Całkowity czas 24 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
450 g ryżu do risotto
1100 ml wody
2 cebule
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżeczki soli
pół łyżeczki Vegety
500 g mięsa z udek kurczaka
280 g podgrzybków duszonych na maśle (jeden słoiczek)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój mięso i cebulę.
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie mięso z cebulą, aż cebula trochę zbrązowieje. Następnie dodaj wodę, słoiczek podgrzybków duszonych na maśle, dopraw do smaku. Poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj ryż i wymieszaj danie. Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po dekompresji dokładnie wymieszaj danie.