Risotto z grzybami i szpinakiem
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 łyżka Oliwa z oliwek
100 g Por
150 g Ryż Arborio
125 g Pieczarka
375 ml Bulion warzywny
40 g Szpinak
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
2łyżka Oliwa z oliwek 100g Por 150g Ryż Arborio 125g Pieczarka 375ml Bulion warzywny 40g Szpinak
Etap 2 /8
Cienko pokrój por.
100g Por
Etap 3 /8
Pokrój pieczarki.
125g Pieczarka
Etap 4 /8
Dodaj oliwę do misy.
2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /8
Przyrumień pora przez 2 minuty. Dodaj ryż. Wymieszaj.
100g Por
Etap 6 /8
Dodaj pieczarki i bulion. Dobrze wymieszaj, aby połączyć składniki.
125g Pieczarka 375ml Bulion warzywny
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Dodaj młode liście szpinaku. Dopraw do smaku i podawaj danie!
40g Szpinak