Risotto z grzybami i szpinakiem
Tefal
Przepis według Tefal

Risotto z grzybami i szpinakiem

ratings.4.6

4.6/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 100 g Por

  • 150 g Ryż Arborio

  • 125 g Pieczarka

  • 375 ml Bulion warzywny

  • 40 g Szpinak

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 100g Por
  • 150g Ryż Arborio
  • 125g Pieczarka
  • 375ml Bulion warzywny
  • 40g Szpinak

Etap 2 /8

Cienko pokrój por.

  • 100g Por

Etap 3 /8

Pokrój pieczarki.

  • 125g Pieczarka

Etap 4 /8

Dodaj oliwę do misy.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /8

Przyrumień pora przez 2 minuty. Dodaj ryż. Wymieszaj.

  • 100g Por

Etap 6 /8

Dodaj pieczarki i bulion. Dobrze wymieszaj, aby połączyć składniki.

  • 125g Pieczarka
  • 375ml Bulion warzywny

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

Dodaj młode liście szpinaku. Dopraw do smaku i podawaj danie!

  • 40g Szpinak