Risotto z kurkami
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Ryż Arborio na risotto
30 g Szalotka
2 łyżka Oliwa z oliwek
200 ml Woda
30 ml Białe wino
100 g Kurki
1 łyżka Mascarpone
1 łyżka Tarty parmezan
Sól, pieprz
0.5 łyżka Pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
100g Ryż Arborio na risotto 30g Szalotka 2łyżka Oliwa z oliwek 200ml Woda 30ml Białe wino 100g Kurki 1łyżka Mascarpone 1łyżka Tarty parmezan Sól, pieprz 0.5łyżka Pietruszka
Etap 2 /8
Posiekaj szalotki.
30g Szalotka
Etap 3 /8
Posiekaj natkę pietruszki.
0.5łyżka Pietruszka
Etap 4 /8
Wlej połowę oleju do Cook4me.
2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /8
Zrumień kurki na oleju. Wyjmij. Wlej resztę oleju, dodaj ryż i szalotkę. Mieszaj aż ryż się zrumieni.
100g Ryż Arborio na risotto 30g Szalotka 2łyżka Oliwa z oliwek 100g Kurki
Etap 6 /8
Dolej wodę, białe wino i wsyp kurki. Przypraw.
200ml Woda 30ml Białe wino 100g Kurki Sól, pieprz
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Dodaj mascarpone. Wymieszaj. Na koniec posyp parmezanem i natką.
1łyżka Mascarpone 1łyżka Tarty parmezan 0.5łyżka Pietruszka