Warkocz z kurkami
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Płat ciasta francuskiego
300 g Kurek
200 g Tartej mozzarelli
150 g Szynki prossciutto
50 g Ketchupu
30 g Szczypiorku
1 łyżeczka Masła
0.5 łyżeczka Słodkiej papryki
0.5 łyżeczka Soli
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj wszystkie składniki.
Etap 2 /7
Szynkę pokrój w paseczki, a kurki dokładnie oczyść i umyj.
Etap 3 /7
Na rozgrzanym maśle w misie podsmaż kurki.
Etap 4 /7
Płat ciasta francuskiego podziel na dwie części. Na każdej z nich rozsmaruj po połowie ketchupu i posyp startym serem.
Etap 5 /7
Na środku ciasta ułóż podsmażone kurki, szynkę oraz posiekany szczypiorek.
Etap 6 /7
Boki ciasta natnij w kilka cienkich pasków i zapleć je na zakładkę, tworząc kształt warkocza.
Etap 7 /7
Załóż pokrywę Extra Crisp. Piecz w 190°C przez 30 minut.