Risotto z oliwkami i suszonymi pomidorami
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
450 g ryżu Arborio
500 g mięsa z udek kurczaka
1.1 l bulionu z kury (woda+dwie kostki rosołowe)
70 g suszonych pomidorów w oleju
75 g czarnych oliwek
przyprawa: suszone pomidory z solą i bazylią
sól do smaku
oregano
2 cebule
3 ząbki czosnku
ser tarty do risotto
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Pokrój mięso. Posiekaj drobno cebulę i czosnek.
500g mięsa z udek kurczaka 2 cebule 3 ząbki czosnku
Etap 2 /4
Podsmaż mięso z cebulą i czosnkiem. Pod koniec smażenia dodaj przyprawy.
500g mięsa z udek kurczaka przyprawa: suszone pomidory z solą i bazylią oregano 2 cebule 3 ząbki czosnku
Etap 3 /4
Dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj i dodaj sól do smaku. Gotuj pod ciśnieniem 10 min.
450g ryżu Arborio 500g mięsa z udek kurczaka 1.1l bulionu z kury (woda+dwie kostki rosołowe) 70g suszonych pomidorów w oleju 75g czarnych oliwek przyprawa: suszone pomidory z solą i bazylią sól do smaku oregano 2 cebule 3 ząbki czosnku
Etap 4 /4
Po dekompresji wymieszaj dokładnie danie. Można je posypać tartym serem. Smacznego
450g ryżu Arborio 500g mięsa z udek kurczaka 1.1l bulionu z kury (woda+dwie kostki rosołowe) 70g suszonych pomidorów w oleju 75g czarnych oliwek przyprawa: suszone pomidory z solą i bazylią sól do smaku oregano 2 cebule 3 ząbki czosnku ser tarty do risotto