Słona grzanka francuska z przyprawą masala
Tefal
Przepis według Tefal

Słona grzanka francuska z przyprawą masala

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 8 kawałek Czerstwy razowy chleb

  • 4 Całe jajka

  • 5 cl Mleko

  • Neutralny olej

  • 1 łyżka Przyprawy masala

  • 100 g Drobna bułka tarta

  • Sól

  • Kolendra

  • Czarny pieprz

  • 1 Cebula, drobno posiekana

  • 1 Zielona papryka, drobno posiekana

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Pokrój chleb na kromki o grubości 1,5 cm.

  • 8kawałek Czerstwy razowy chleb

Etap 2 /6

Ubij w jajka w misce. Dodaj mleko i przyprawę masala Dopraw solą z pieprzem i wymieszaj.

  • 4 Całe jajka
  • 5cl Mleko
  • 1łyżka Przyprawy masala
  • Sól
  • Czarny pieprz

Etap 3 /6

Zanurz kromki chleba w mieszance jajka, mleka i przyprawy. Pozostaw do nasiąknięcia na 30 sekund. Wsyp bułkę tartą do płaskiej miski. Zanurz spód każdej kromki w bułce tartej. Posyp drobno posiekaną cebulą, chili i kolendrą.

  • 8kawałek Czerstwy razowy chleb
  • 4 Całe jajka
  • 5cl Mleko
  • 1łyżka Przyprawy masala
  • 100g Drobna bułka tarta
  • Kolendra
  • 1 Cebula, drobno posiekana
  • 1 Zielona papryka, drobno posiekana

Etap 4 /6

Umieść kromki na standardowej tacy i włóż je do Easy Fry. Spryskaj niewielką ilością neutralnego oleju. Ustaw program NUGGETSY i piecz przez 10 minut.

  • Neutralny olej

Etap 5 /6

Posyp świeżą kolendrą

  • Kolendra

Etap 6 /6

Serwuj ciepłe.