Sałatka cezar z grillowanym boczkiem
Tefal
Przepis według Tefal

Sałatka cezar z grillowanym boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 filet pierś z kurczaka

  • 8 boczek

  • 3 łyżka majonez

  • 3 łyżka oliwa z oliwek

  • 1 goździk czosnek

  • 1 łyżka biały ocet winny

  • 2 filet anchois

  • 70 g parmezan

  • 2 kawałek małe sałaty rzymskie

  • 2 kawałek chleb

  • 30 g roztopione masło

  • sól i pieprz

  • sos Worcestershire

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Włącz grill. Wybierz program Kiełbasa i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia połóż boczek na grillu, zamknij pokrywkę i piecz zgodnie ze swoimi preferencjami. Przełóż boczek na talerz pokryty papierowym ręcznikiem, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Etap 2 /6

Wybierz program Drób i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Po rozgrzaniu urządzenia połóż filety z piersi kurczaka na grillu i piecz zgodnie ze swoimi preferencjami. Połóż filety na desce do krojenia i potnij na paski.

Etap 3 /6

Posmaruj roztopionym masłem obie strony kromek chleba. Dopraw solą z pieprzem do smaku.

Etap 4 /6

Wybierz Panini i naciśnij OK.

Etap 5 /6

Po rozgrzaniu urządzenia połóż kromki chleba na grillu i opiekaj zgodnie ze swoimi preferencjami. Pokrój chleb na małe grzanki.

Etap 6 /6

W małej misce wymieszaj majonez, oliwę z oliwek, czosnek, anchois (jeśli używasz), ocet, sól i pieprz – konsystencja powinna być gładka. Do dużej miski włóż umytą i grubo posiekaną sałatę. Na górze połóż paski kurczaka, grillowany boczek i wiórki parmezanu. Polej sosem.