Sałatka cezar z grillowanym boczkiem
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet pierś z kurczaka
8 boczek
3 łyżka majonez
3 łyżka oliwa z oliwek
1 goździk czosnek
1 łyżka biały ocet winny
2 filet anchois
70 g parmezan
2 kawałek małe sałaty rzymskie
2 kawałek chleb
30 g roztopione masło
sól i pieprz
sos Worcestershire
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Włącz grill. Wybierz program Kiełbasa i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia połóż boczek na grillu, zamknij pokrywkę i piecz zgodnie ze swoimi preferencjami. Przełóż boczek na talerz pokryty papierowym ręcznikiem, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Etap 2 /6
Wybierz program Drób i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Po rozgrzaniu urządzenia połóż filety z piersi kurczaka na grillu i piecz zgodnie ze swoimi preferencjami. Połóż filety na desce do krojenia i potnij na paski.
Etap 3 /6
Posmaruj roztopionym masłem obie strony kromek chleba. Dopraw solą z pieprzem do smaku.
Etap 4 /6
Wybierz Panini i naciśnij OK.
Etap 5 /6
Po rozgrzaniu urządzenia połóż kromki chleba na grillu i opiekaj zgodnie ze swoimi preferencjami. Pokrój chleb na małe grzanki.
Etap 6 /6
W małej misce wymieszaj majonez, oliwę z oliwek, czosnek, anchois (jeśli używasz), ocet, sól i pieprz – konsystencja powinna być gładka. Do dużej miski włóż umytą i grubo posiekaną sałatę. Na górze połóż paski kurczaka, grillowany boczek i wiórki parmezanu. Polej sosem.