Sałatka z arbuza na ciepło z burratą, oliwkami i tymiankiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Sałatka z arbuza na ciepło z burratą, oliwkami i tymiankiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 Arbuza

  • 100 g Oliwek

  • 1 Doniczka tymianku

  • 2 Burraty

  • 30 g Oleju

  • 1 g Pieprzu

  • 10 ml Oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Arbuza kroimy w grubą kostkę.

  • 1 Arbuza

Etap 2 /4

Cook4Me ustawiamy na mocne smażenie. Wlewamy olej, dodajemy oliwki i posiekany tymianek, mieszamy i podsmażamy, dodajemy arbuza i pieprz.

  • 1 Arbuza
  • 100g Oliwek
  • 1 Doniczka tymianku
  • 30g Oleju
  • 1g Pieprzu

Etap 3 /4

Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 1 minutę.

Etap 4 /4

Całość mieszamy i przekładamy do miseczek. Na wierzchu układamy świeżą burratę, posypujemy drobno krojoną w pióra cukrową cebulką, świeżym tymiankiem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek.

  • 2 Burraty
  • 10ml Oliwy z oliwek