Sałatka z arbuza na ciepło z burratą, oliwkami i tymiankiem
- Całkowity czas 14 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Arbuza
100 g Oliwek
1 Doniczka tymianku
2 Burraty
30 g Oleju
1 g Pieprzu
10 ml Oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Arbuza kroimy w grubą kostkę.
Etap 2 /4
Cook4Me ustawiamy na mocne smażenie. Wlewamy olej, dodajemy oliwki i posiekany tymianek, mieszamy i podsmażamy, dodajemy arbuza i pieprz.
Etap 3 /4
Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 1 minutę.
Etap 4 /4
Całość mieszamy i przekładamy do miseczek. Na wierzchu układamy świeżą burratę, posypujemy drobno krojoną w pióra cukrową cebulką, świeżym tymiankiem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek.