Smażona wołowina teriyaki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Smażona wołowina teriyaki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 2 łyżka Olej z orzechów ziemnych

  • 900 g Wołowina

  • 2 szt. Papryka chili

  • 90 ml Marynata teriyaki

  • 400 g Pak choy

  • 150 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 2łyżka Olej z orzechów ziemnych
  • 900g Wołowina
  • 2szt. Papryka chili
  • 90ml Marynata teriyaki
  • 400g Pak choy
  • 150ml Woda

Etap 2 /6

Dodaj olej.

  • 2łyżka Olej z orzechów ziemnych

Etap 3 /6

Podsmaż wołowinę przez 2 minuty.

  • 900g Wołowina

Etap 4 /6

Dodaj chilli, marynatę, pak choy i wodę. Dobrze wymieszaj, aby połączyć składniki.

  • 2szt. Papryka chili
  • 90ml Marynata teriyaki
  • 400g Pak choy
  • 150ml Woda

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Zagęść mąką kukurydzianą, dopraw do smaku i podawaj! Smacznego!