Sos boloński a la chef
Tefal
Przepis według Tefal

Sos boloński a la chef

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 480 g Mielona wołowina

  • 1 szt. Cebula

  • 200 g Marchew

  • 600 g Pomidory i coulis z pomidorów

  • 75 ml Czerwone wino

  • 100 g Skwarki bekonu

  • 1 szczypta Sól i pieprz

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 0.75 łyżeczka Czosnek

  • 60 g Seler

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Posiekaj drobno cebulę.

Etap 3 /8

Obierz czosnek.

Etap 4 /8

Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.

Etap 5 /8

Podsmaż mięso. Dodaj skrawki boczku, cebule i marchewki.

Etap 6 /8

Wlej wino. Dodaj rozdrobnione pomidory i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Podaj z makaronem.