Sos boloński a la chef
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
480 g Mielona wołowina
1 szt. Cebula
200 g Marchew
600 g Pomidory i coulis z pomidorów
75 ml Czerwone wino
100 g Skwarki bekonu
1 szczypta Sól i pieprz
2 łyżka Olej roślinny
0.75 łyżeczka Czosnek
60 g Seler
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 3 /8
Obierz czosnek.
Etap 4 /8
Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.
Etap 5 /8
Podsmaż mięso. Dodaj skrawki boczku, cebule i marchewki.
Etap 6 /8
Wlej wino. Dodaj rozdrobnione pomidory i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Podaj z makaronem.