Studzienina z policzków wieprzowych wg Jurka Sobieniaka
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1.5 kg Policzków wieprzowych
1 łyżeczka Soli (5 g)
70 ml Sosu sojowego
250 ml Wody
2 łyżeczka Pieprzu mielonego (2 g)
2 Gwiazdki anyżu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Policzki włóż do misy Cook4me. Dodaj sól, pieprz, sos sojowy, wodę i anyż.
Etap 2 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 3 /5
Gotowe policzki odparuj w trybie smażenia przez 4-5 min.
Etap 4 /5
Lekko odparowane policzki wygniataj do uzyskania gęstej masy.
Etap 5 /5
Brytfankę wyłóż folią spożywczą i wylej masę. Dokładnie rozsmaruj i uderz kilkukrotnie w celu wybicia powietrza z masy. Na wierzch wyłóż kromki chleba razowego lub krakersy i włóż do lodówki w celu stężenia.