Studzienina z policzków wieprzowych wg Jurka Sobieniaka
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Studzienina z policzków wieprzowych wg Jurka Sobieniaka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 1.5 kg Policzków wieprzowych

  • 1 łyżeczka Soli (5 g)

  • 70 ml Sosu sojowego

  • 250 ml Wody

  • 2 łyżeczka Pieprzu mielonego (2 g)

  • 2 Gwiazdki anyżu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Policzki włóż do misy Cook4me. Dodaj sól, pieprz, sos sojowy, wodę i anyż.

Etap 2 /5

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 3 /5

Gotowe policzki odparuj w trybie smażenia przez 4-5 min.

Etap 4 /5

Lekko odparowane policzki wygniataj do uzyskania gęstej masy.

Etap 5 /5

Brytfankę wyłóż folią spożywczą i wylej masę. Dokładnie rozsmaruj i uderz kilkukrotnie w celu wybicia powietrza z masy. Na wierzch wyłóż kromki chleba razowego lub krakersy i włóż do lodówki w celu stężenia.