Szarlotka z kruszonką i czerwonymi owocami
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
8 Jabłka Golden
500 g Czerwone owoce
60 g Cukier trzcinowy
30 g Mąka kukurydziana
240 g Masło
300 g Mąka
200 g Cukier
100 g Płatki owsiane
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz jabłka, usuń nasiona, a następnie potnij na kawałki o grubości 2 cm. W dużej misce wymieszaj jabłka, czerwone owoce, brązowy cukier i mąkę kukurydzianą. Przelej wszystko do naczynia do pieczenia.
Etap 2 /4
Włóż tacę grillową do urządzenia, a naczynie do miski. Wybierz tryb DESER i piecz przez 15 minut w temperaturze 190°C. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven & Grill 9in1, umieść naczynie na płycie grillowej i wsuń ją na środkową półkę. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb DESER i piecz przez 15 minut w temperaturze 190°C.
Etap 3 /4
W międzyczasie wymieszaj w dużej misce, miękkie kostki masła, mąkę, cukier i płatki owsiane górskie. Ręcznie ugniataj ciasto, aż będzie miało konsystencję kruszonki.
Etap 4 /4
Rozłóż kruszonkę na owocach, ponownie wybierz tryb DESER i piecz jeszcze przez 15 minut w temperaturze 190°C.