Szarlotka z kruszonką i czerwonymi owocami
Tefal
Przepis według Tefal

Szarlotka z kruszonką i czerwonymi owocami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 8 Jabłka Golden

  • 500 g Czerwone owoce

  • 60 g Cukier trzcinowy

  • 30 g Mąka kukurydziana

  • 240 g Masło

  • 300 g Mąka

  • 200 g Cukier

  • 100 g Płatki owsiane

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz jabłka, usuń nasiona, a następnie potnij na kawałki o grubości 2 cm. W dużej misce wymieszaj jabłka, czerwone owoce, brązowy cukier i mąkę kukurydzianą. Przelej wszystko do naczynia do pieczenia.

  • 8 Jabłka Golden
  • 500g Czerwone owoce
  • 60g Cukier trzcinowy
  • 30g Mąka kukurydziana

Etap 2 /4

Włóż tacę grillową do urządzenia, a naczynie do miski. Wybierz tryb DESER i piecz przez 15 minut w temperaturze 190°C. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven & Grill 9in1, umieść naczynie na płycie grillowej i wsuń ją na środkową półkę. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb DESER i piecz przez 15 minut w temperaturze 190°C.

Etap 3 /4

W międzyczasie wymieszaj w dużej misce, miękkie kostki masła, mąkę, cukier i płatki owsiane górskie. Ręcznie ugniataj ciasto, aż będzie miało konsystencję kruszonki.

  • 240g Masło
  • 300g Mąka
  • 200g Cukier
  • 100g Płatki owsiane

Etap 4 /4

Rozłóż kruszonkę na owocach, ponownie wybierz tryb DESER i piecz jeszcze przez 15 minut w temperaturze 190°C.