Szaszłyki z kiełbasą i cukinią - przepisy OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Szaszłyki z kiełbasą i cukinią

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 350 g Cukinie

  • 200 g Czerwona papryka

  • 1 łyżeczka Tymianek

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżka Ocet balsamiczny

  • Sól, pieprz

  • 400 g Kiełbasa o średnicy 2–3 cm

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Umyj cukinie i paprykę. Przekrój cukinie wzdłuż na pół, a następnie pokrój każdą połówkę na plasterki o grubości około 2 cm. Usuń nasiona z papryki i potnij ją w kostkę o grubości 2 cm. Włóż warzywa do salaterki, dodaj tymianek, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz, a następnie wymieszaj.

  • 350g Cukinie
  • 200g Czerwona papryka
  • 1łyżeczka Tymianek
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Ocet balsamiczny
  • Sól, pieprz

Etap 2 /3

Pokrój kiełbasę na plasterki o grubości około 2 cm. Na szpikulce nadziewaj na zmianę kawałki warzyw i plasterki kiełbasy.

  • 400g Kiełbasa o średnicy 2–3 cm

Etap 3 /3

Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat do pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia umieść szaszłyki na płycie grillowej i grilluj przez 15 minut, obracając je w połowie gotowania.