Szybki indyk w sosie bazyliowo-musztardowym
Przepis według Magdalena D.T.

Szybki indyk w sosie bazyliowo-musztardowym

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg piersi z indyka

  • 3 łyżki pesto Genovese zielonego

  • 2 łyżki musztardy miodowej łagodnej

  • 400 ml bulionu (może być woda z dwiema kostkami rosołowymi)

  • 200 ml śmietanki płynnej 18%

  • 1 łyżeczka soli

  • 15 pomidorków koktajlowych

  • 2 cebule

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój drobno dwie cebule. Pokrój pierś indyka w kostkę. Przekrój pomidorki na pół.

  • 1 kg piersi z indyka
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 2 cebule

Etap 2 /4

Podsmaż cebulę na oliwie. Następnie nie przerywając smażenia dodaj bulion, pesto, musztardę, śmietankę i sól do smaku. Wymieszaj wszystko i poczekaj, aż zacznie bulgotać.

  • 3 łyżki pesto Genovese zielonego
  • 2 łyżki musztardy miodowej łagodnej
  • 400ml bulionu (może być woda z dwiema kostkami rosołowymi)
  • 200ml śmietanki płynnej 18%
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Etap 3 /4

Dodaj pomidorki i pierś z indyka. Wymieszaj potrawę i gotuj ją pod ciśnieniem.

  • 1 kg piersi z indyka
  • 3 łyżki pesto Genovese zielonego
  • 2 łyżki musztardy miodowej łagodnej
  • 400ml bulionu (może być woda z dwiema kostkami rosołowymi)
  • 200ml śmietanki płynnej 18%
  • 1 łyżeczka soli
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Etap 4 /4

Po dekompresji dokładnie wymieszaj danie. Podawaj z gnocchi.

  • 1 kg piersi z indyka
  • 3 łyżki pesto Genovese zielonego
  • 2 łyżki musztardy miodowej łagodnej
  • 400ml bulionu (może być woda z dwiema kostkami rosołowymi)
  • 200ml śmietanki płynnej 18%
  • 1 łyżeczka soli
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek