Szybki indyk w sosie bazyliowo-musztardowym
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg piersi z indyka
3 łyżki pesto Genovese zielonego
2 łyżki musztardy miodowej łagodnej
400 ml bulionu (może być woda z dwiema kostkami rosołowymi)
200 ml śmietanki płynnej 18%
1 łyżeczka soli
15 pomidorków koktajlowych
2 cebule
2 łyżki oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój drobno dwie cebule. Pokrój pierś indyka w kostkę. Przekrój pomidorki na pół.
Etap 2 /4
Podsmaż cebulę na oliwie. Następnie nie przerywając smażenia dodaj bulion, pesto, musztardę, śmietankę i sól do smaku. Wymieszaj wszystko i poczekaj, aż zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj pomidorki i pierś z indyka. Wymieszaj potrawę i gotuj ją pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po dekompresji dokładnie wymieszaj danie. Podawaj z gnocchi.