Tosty francuskie z cukinią i parmezanem
Tefal
Przepis według Tefal

Tosty francuskie z cukinią i parmezanem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 29 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 50 g Cukinia

  • 15 g Czerstwy chleb

  • 10 g Parmezan

  • 80 ml Mleko

  • 1 szt. Jajko

  • 1 łyżeczka Orzeszki piniowe

  • Sól

  • Pieprz

  • 200 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 50g Cukinia
  • 15g Czerstwy chleb
  • 10g Parmezan
  • 80ml Mleko
  • 1szt. Jajko
  • 1łyżeczka Orzeszki piniowe
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /5

Wymieszaj mleko, jajko, sól i pieprz. Namocz w nich chleb. Dodaj pozostałe składniki. Rozdziel do kamionkowych foremek.

  • 50g Cukinia
  • 15g Czerstwy chleb
  • 10g Parmezan
  • 80ml Mleko
  • 1szt. Jajko
  • 1łyżeczka Orzeszki piniowe
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Przykryj werynki pokrywką. Włóż je do Cook4me. Dodaj 200 ml wody.

  • 200ml Woda

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Podawaj na gorąco lub na zimno z sałatą.