WIEPRZOWINA W CHIŃSKIEJ POLEWIE
Tefal
Przepis według Tefal

WIEPRZOWINA W CHIŃSKIEJ POLEWIE

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6

  • 3 goździk

  • 5 centymetr kawałek obranego, świeżego imbiru

  • 6 łyżka sos sojowy

  • 6 łyżka ketchup

  • 4 łyżka ocet ryżowy

  • 3 łyżka płynny miód

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Obierz i rozgnieć ząbki czosnku, zetrzyj imbir i wymieszaj w misce z ketchupem, sosem sojowym, octem i miodem.

Etap 2 /7

Weź ostry nóż i wytnij na powierzchni plasterków schabu wieprzowego kratkowany wzór, a następnie włóż je do miski i powlecz marynatą.

Etap 3 /7

Marynuj przez 30 minut.

Etap 4 /7

Włącz grill. Wybierz Wieprzowina i naciśnij OK.

Etap 5 /7

Po rozgrzaniu urządzenia połóż na grillu dobrze odsączone plasterki schabu wieprzowego i opuść pokrywkę.

Etap 6 /7

Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aż mięso całkowicie się upiecze.

Etap 7 /7

W międzyczasie przelej marynatę do rondla, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5–10 minut lub do czasu, aż utworzy się sos o konsystencji syropu. Przed podaniem wysmaruj sosem plasterki.