Wegańskie muffiny gruszkowe
- Całkowity czas 48 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 28 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
250 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
2 łyżeczka Soda oczyszczona
120 g Drobny brązowy cukier
200 g Kompot gruszkowy
80 ml Olej
20 ml Sok z cytryny
2 Gruszki, niezbyt dojrzałe
2 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Za pomocą trzepaczki wymieszaj w dużej misce kompot, olej, cukier, sok z cytryny i szczyptę soli.
Etap 2 /7
Obierz gruszki, usuń ich rdzeń i pokrój w kostkę.
Etap 3 /7
Dodaj suche składniki, przesiewając je nad dużą miską. Ubijaj.
Etap 4 /7
Dodaj pokrojone w kostkę gruszki. Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką.
Etap 5 /7
Masę rozdziel równomiernie do form i włóż do Cake Factory.
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 7 /7
Odczekaj kilka minut przed wyjęciem z formy.