Wegańskie muffiny gruszkowe
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie muffiny gruszkowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 48 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    28 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

2 porcje

  • 250 g Mąka

  • 2 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 2 łyżeczka Soda oczyszczona

  • 120 g Drobny brązowy cukier

  • 200 g Kompot gruszkowy

  • 80 ml Olej

  • 20 ml Sok z cytryny

  • 2 Gruszki, niezbyt dojrzałe

  • 2 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Za pomocą trzepaczki wymieszaj w dużej misce kompot, olej, cukier, sok z cytryny i szczyptę soli.

  • 120g Drobny brązowy cukier
  • 200g Kompot gruszkowy
  • 80ml Olej
  • 20ml Sok z cytryny
  • 2szczypta Sól

Etap 2 /7

Obierz gruszki, usuń ich rdzeń i pokrój w kostkę.

  • 2 Gruszki, niezbyt dojrzałe

Etap 3 /7

Dodaj suche składniki, przesiewając je nad dużą miską. Ubijaj.

Etap 4 /7

Dodaj pokrojone w kostkę gruszki. Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką.

  • 2 Gruszki, niezbyt dojrzałe

Etap 5 /7

Masę rozdziel równomiernie do form i włóż do Cake Factory.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 6 /7

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 7 /7

Odczekaj kilka minut przed wyjęciem z formy.