Wegańskie muffiny gruszkowe
- Całkowity czas 48 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 28 min.Gotowanie 
- 5 min.Studzenie 
Składniki
2 porcje
- 250 g Mąka 
- 2 łyżeczka Proszek do pieczenia 
- 2 łyżeczka Soda oczyszczona 
- 120 g Drobny brązowy cukier 
- 200 g Kompot gruszkowy 
- 80 ml Olej 
- 20 ml Sok z cytryny 
- 2 Gruszki, niezbyt dojrzałe 
- 2 szczypta Sól 
Akcesoria
- Forma na 6 muffinek 
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Za pomocą trzepaczki wymieszaj w dużej misce kompot, olej, cukier, sok z cytryny i szczyptę soli.
Etap 2 /7
Obierz gruszki, usuń ich rdzeń i pokrój w kostkę.
Etap 3 /7
Dodaj suche składniki, przesiewając je nad dużą miską. Ubijaj.
Etap 4 /7
Dodaj pokrojone w kostkę gruszki. Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką.
Etap 5 /7
Masę rozdziel równomiernie do form i włóż do Cake Factory.
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 7 /7
Odczekaj kilka minut przed wyjęciem z formy.

