Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie pancakes

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    1 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Mąka

  • Owoce

  • Syrop klonowy

  • 100 g Mąka kukurydziana

  • 70 g Cukier

  • 20 g Proszek do pieczenia

  • 2 szczypta Sól

  • 4 łyżka Olej

  • 250 ml Mleko migdałowe

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W blenderze umieść wszystkie składniki oprócz owoców i syropu klonowego. Zamknij pokrywę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.

  • 300g Mąka
  • 100g Mąka kukurydziana
  • 70g Cukier
  • 20g Proszek do pieczenia
  • 2szczypta Sól
  • 4łyżka Olej
  • 250ml Mleko migdałowe

Etap 2 /4

Za pomocą szpatułki zsuń składniki ze ścianek misy. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.

Etap 3 /4

Skrop patelnię olejem i rozgrzej. Nalewaj po łyżce ciasta i smaż na małym ogniu. Kiedy na powierzchni będą pojawiać się bąbelki, odwróć naleśnika na drugą stronę i smaż dalej.

Etap 4 /4

Podawaj z owocami i odrobiną syropu klonowego.