Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie, kremowe ciasto czekoladowe z komosą ryżową

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g gotowana komosa ryżowa

  • 60 ml mleko migdałowe

  • 80 ml margaryna

  • 100 g Cukier

  • 75 g Kakao

  • 1 łyżeczka drożdże

  • 1 szczypta sól

  • 100 g gorzka czekolada

  • 150 g mleczko kokosowe

  • Czerwone owoce do ozdoby

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włóż wszystkie składniki ciasta do blendera. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.

  • 250g gotowana komosa ryżowa
  • 60ml mleko migdałowe
  • 80ml margaryna
  • 100g Cukier
  • 75g Kakao
  • 1łyżeczka drożdże
  • 1szczypta sól

Etap 2 /5

Po zakończeniu programu przelej ciasto do natłuszczonej formy.

Etap 3 /5

Piecz przez 30 minut w temperaturze 175°C.

Etap 4 /5

Aby przyrządzić lukier, roztop czekoladę w garnku do kąpieli wodnej, dodaj mleczko kokosowe i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • 100g gorzka czekolada
  • 150g mleczko kokosowe

Etap 5 /5

Polej schłodzone ciasto i ozdób je czerwonymi owocami.

  • Czerwone owoce do ozdoby