Wegańskie, kremowe ciasto czekoladowe z komosą ryżową
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g gotowana komosa ryżowa
60 ml mleko migdałowe
80 ml margaryna
100 g Cukier
75 g Kakao
1 łyżeczka drożdże
1 szczypta sól
100 g gorzka czekolada
150 g mleczko kokosowe
Czerwone owoce do ozdoby
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż wszystkie składniki ciasta do blendera. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.
Etap 2 /5
Po zakończeniu programu przelej ciasto do natłuszczonej formy.
Etap 3 /5
Piecz przez 30 minut w temperaturze 175°C.
Etap 4 /5
Aby przyrządzić lukier, roztop czekoladę w garnku do kąpieli wodnej, dodaj mleczko kokosowe i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Etap 5 /5
Polej schłodzone ciasto i ozdób je czerwonymi owocami.