Wieprzowina z warzywami po azjatycku wg gajdulka.home - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wieprzowina z warzywami po azjatycku wg gajdulka.home

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g Łopatki wieprzowej

  • 250 g Mieszanki chińskiej

  • 60 ml Sosu sojowego ciemnego

  • 50 g Cukru białego

  • 15 g Mąki kukurydzianej

  • 2 łyżka Octu jabłkowego

  • 1 łyżka Syropu z agawy

  • 10 g Startego imbiru

  • 1 Ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)

  • 40 ml Wody (do sosu)

  • 200 ml Wody (do gotowania)

  • 100 g Makaronu chow mein (waga przed ugotowaniem)

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 250g Łopatki wieprzowej
  • 250g Mieszanki chińskiej
  • 60ml Sosu sojowego ciemnego
  • 50g Cukru białego
  • 15g Mąki kukurydzianej
  • 2łyżka Octu jabłkowego
  • 1łyżka Syropu z agawy
  • 10g Startego imbiru
  • 1 Ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • 40ml Wody (do sosu)
  • 200ml Wody (do gotowania)
  • 100g Makaronu chow mein (waga przed ugotowaniem)

Etap 2 /5

Mięso pokrój w cienkie małe plasterki lub paski. Podsmaż chwilę w urządzeniu (około 1 minuty) do zarumienienia (mieszaj w trakcie).

Etap 3 /5

Mięso przełóż do koszyka do gotowania na parze. Koszyk włóż do urządzenia i wlej 200 ml wody. Gotuj pod ciśnieniem (ekspres) 7 minut.

Etap 4 /5

W tym czasie przygotuj sos oraz makaron. Sos: w miseczce wymieszaj 40 ml wody, mąkę kukurydzianą, sos sojowy, cukier biały, 2 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżka syropu z agawy, starty imbir, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Makaron: wrzuć do gotującej osolonej wody i gotuj około 5 minut.

  • 60ml Sosu sojowego ciemnego
  • 50g Cukru białego
  • 15g Mąki kukurydzianej
  • 2łyżka Octu jabłkowego
  • 1łyżka Syropu z agawy
  • 10g Startego imbiru
  • 1 Ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • 40ml Wody (do sosu)

Etap 5 /5

Przygotowane mięso włóż z powrotem do misy urządzenia. Dorzuć mieszankę warzywną. Wymieszaj i podsmażaj około 1 minuty. Wlej sos, mieszaj i podgrzewaj około 1 minuty.