Kieszonki azjatyckie z kurczakiem i warzywami
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 sztuki
12 Arkuszy ciasta ryżowego
400 g Piersi kurczaka
1 Marchewka
1 Czerwona cebula
0.5 Pora
Szczypiorek
2 łyżka Sosu ostrygowego
2 łyżka Sosu sojowego
Z połówki limonki
Opcjonalnie chrupiący olej chili (laoganma)
Olej w sprayu
Sezam
Marynata:
2 łyżka Oleju sezamowego
2 łyżka Sosu sojowego
Z połówki limonki
1 łyżka Miodu
Chili
2 Ząbki czosnku
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Wymieszaj składniki na marynatę.
Etap 2 /7
Kurczaka pokrój na mniejsze fileciki i dokładnie natrzyj marynatą. Odstaw go na 15 minut lub nawet na kilka godzin do lodówki.
Etap 3 /7
Włóż kurczaka do air fryer’a i piecz w 180°C przez 15 minut.
Etap 4 /7
W międzyczasie do dużej miski zetrzyj marchewkę i dodaj drobną pokrojoną cebulę, pora oraz szczypiorek.
Etap 5 /7
Upieczonego kurczaka posiekaj i dodaj do warzyw. Wymieszaj z sosem ostrygowym, sokiem z limonki, sosem sojowym i jeśli używasz, z chrupiącym chili.
Etap 6 /7
Kieszonki zawiń w podwójny papier ryżowy: namocz arkusze wodą, na środku ułóż farsz i złóż każdy bok, aby powstał prostokąt.
Etap 7 /7
Przełóż kieszonki do air fryer’a, popsikaj oliwą i posyp je sezamem. Piecz w 190°C przez 12-15 minut, aż będą chrupiące.
