Wrap śniadaniowy z grillowaną sałatą rzymską z ranch dressingiem, jajecznicą, parmezanem ze szczypiorkiem i chipsami z boczku
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 Tortilla pszenna
1 Sałata rzymska mini
5 Plastrów boczku surowego wędzonego
2 Jaj na maśle
Sól, pieprz do smaku
20 g Szczypiorku
15 ml Soku z cytryny
Składniki na ranch dresing:
150 g Majonezu
250 ml Maślanki
Sól, pieprz do smaku
5 g Czosnku granulowanego
10 ml Soku z limonki
20 g Kopru
Czas przygotowania
Etap 1 /6
OptiGrill ustaw w trybie ręcznym na 200°C. Kiedy się nagrzeje połóż na nim plastry boczku, zamknij grill i grilluj 2 minuty. Wyjmij boczek i połóż na papierze.
Etap 2 /6
Ustaw OptiGrill na 240°C. Pokrój sałatę rzymską na pół, popieprz, posól i skrop sokiem z limonki. Kiedy grill się nagrzeje, włóż sałatę, dociśnij pokrywę i po minucie wyjmij sałatę na deskę.
Etap 3 /6
Teraz posiekaj koper, majonez włóż do miski, wsyp czosnek granulowany, posól, popieprz i dodaj posiekany koper. Wciśnij sok z limonki. Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj na koniec maślankę. Mamy gotowy ranch dressing.
Etap 4 /6
Weź przygotowaną wcześniej jajecznicę. Posiekaj sałatę rzymską. Wejdź w tryb Warzywa i kanapki - ustaw Panini. Tortillę posmaruj w środku ranch dressingiem. Na sos połóż posiekana sałatę i na nią jajecznicę.
Etap 5 /6
Teraz zetrzyj parmezan, a na całość posyp szczypiorek i kruszone chipsy z boczku.
Etap 6 /6
Tortillę zwiń jak burrito, włóż do OptiGrilla, on wie co robi - zmierzy jej grubość, skalkuluje czas obróbki i za 3 minuty wyjmiesz idealnie zgrillowanego wrapa.