Wrapy z pastą z ciecierzycy
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Ciecierzyca
1 łyżka Tahini
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Sok cytrynowy
1 łyżeczka Wędzona papryka
4 Tortille pszenne
2 Cebula
2 laska Marchewka
2 Liście szpinaku
Sól pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę. Marchewki obierz i pokrój w cienkie słupki.
Etap 2 /5
Włóż ciecierzycę do misy. Zalej wodą.
Etap 3 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /5
Ciecierzycę zmiksuj z tahini, oliwą, sokiem z cytryny, papryką, solą i pieprzem.
Etap 5 /5
Każdą tortillę posmaruj pastą z ciecierzycy i ułóż warzywa. Zwiń ciasno w rulon i pokrój na kawałki.