Ziemniaki po grecku
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
450 g Ziemniaki
150 g Ogórki
20 g Czerwona cebula
70 g Ser Feta
30 g Czarne oliwki
Olej po marynowaniu fety (lub oliwa z oliwek)
0.5 Cytryna
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
450g Ziemniaki 150g Ogórki 20g Czerwona cebula 70g Ser Feta 30g Czarne oliwki Olej po marynowaniu fety (lub oliwa z oliwek) 0.5 Cytryna Sól, pieprz
Etap 2 /7
Ziemniaki pokrój w kostkę.
450g Ziemniaki
Etap 3 /7
Obierz ogórka i usuń nasiona.
150g Ogórki
Etap 4 /7
Posiekaj drobno cebulę.
20g Czerwona cebula
Etap 5 /7
Ułóż ziemniaki w koszyku do gotowania na parze, a następnie umieść w Cook4me z 200 ml wody.
450g Ziemniaki
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Odstaw do przestygnięcia, a następnie dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj i podawaj po ostudzeniu.
150g Ogórki 20g Czerwona cebula 70g Ser Feta 30g Czarne oliwki Olej po marynowaniu fety (lub oliwa z oliwek) 0.5 Cytryna Sól, pieprz