Sałatka ziemniaczana z łososiem
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 ml Oliwa z oliwek
0.5 Cytryna (skórka i sok)
1 goździk Czosnek, posiekany
50 g Liście młodego szpinaku
5 gałązka Mięta
1 łyżeczka Wędzona papryka
300 ml Woda
600 g Młode ziemniaki
300 g Filety z łososia
4 Jajka na miękko, obrane i pokrojone na ćwiartki
1 unit Czerwona cebula, cienko pokrojona
1 łyżeczka Drobno posiekany szczypiorek
50 g Rukola
Akcesoria
Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga użycia rusztu. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wymieszaj olej, cytrynę, czosnek, szpinak, miętę i paprykę w misce. Odstaw sos na bok.
Etap 3 /5
Umieść wodę i ziemniaki w misce. Umieść łososia na ruszcie z kratką w górnym położeniu, na ziemniakach.
Etap 4 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Odsącz. Umieść w lodówce. Wymieszaj sos ze wszystkimi składnikami.