Zimowa zupa warzywna
- Całkowity czas 23 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
0.5 Cebula
1 Czosnek
0.5 Por
0.5 Marchew
100 g Seler
250 ml Sok pomidorowy
350 ml Woda
75 g Soczewica
1 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka Tymianek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
0.5 Cebula 1 Czosnek 0.5 Por 0.5 Marchew 100g Seler 250ml Sok pomidorowy 350ml Woda 75g Soczewica 1łyżka Oliwa z oliwek 0.5łyżeczka Tymianek
Etap 2 /6
Wlej olej do misy.
1łyżka Oliwa z oliwek
Etap 3 /6
Cebulę, czosnek, por i marchew przyrumień przez 8 minut.
0.5 Cebula 1 Czosnek 0.5 Por 0.5 Marchew
Etap 4 /6
Dodaj soczewicę, tymianek, sok pomidorowy i wodę. Dopraw solą i pieprzem.
250ml Sok pomidorowy 350ml Woda 75g Soczewica 0.5łyżeczka Tymianek
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Podawaj na gorąco.