Zupa fasolowa ze skwarkami
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa fasolowa ze skwarkami

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Ugotowana fasola

  • 30 g Masło albo słonina

  • 150 g Cebula

  • 30 g Mąka

  • 120 g Wędzony boczek

  • 900 ml Bulion drobiowy

  • 3 łyżka Trybula

  • 300 ml Śmietanka

  • 1 łyżka Bukiet ziołowy

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

Etap 2 /7

Do Cook4me włóż masło.

Etap 3 /7

Roztop. Dodaj i podsmaż skwarki. Wyjmij mięso. Dodaj cebulę i gotuj. Dodaj mąkę i wymieszaj.

Etap 4 /7

Dodaj fasolę, bukiet ziołowy i bulion do Cook4me. Przypraw.

Etap 5 /7

Gotuj składniki.

Etap 6 /7

Usuń bukiet ziołowy. Zmiksuj ze śmietaną. Przecedź.

Etap 7 /7

Udekoruj trybulą przed podaniem.