Zupa pomidorowa z nudlami
Przepis według Patka

Zupa pomidorowa z nudlami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 porcja rosołowa

  • 1 cebula

  • 2 marchewki

  • korzeń pietruszki, kawałek selera

  • sól, pieprz, suszony lubczyk

  • 2 l wody

  • 2 liście laurowe

  • 4 ziela angielskie

  • 130 g makaronu - grube nitki

  • 120 g koncentratu pomidorowego

  • 10 g masła

  • 2 łyżka mąki

  • 3 łyżka śmietany 18%

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, przekroić na pół.

Etap 2 /6

Cebulę podsmażyć na maśle przez minutę po czym dodać jarzynę i smazyć dalej

Etap 3 /6

Do podsmażonych składników dodajemy porcję rosołową, liście laurowe, ziela angielskie, sól, pieprz oraz lubczyk. Wszystko zalewamy wodą. Cook4me ustawiamy na gotowanie pod ciśnieniem- express

Etap 4 /6

Do ugotowanego wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy i makaron, wszystko dobrze wymieszać

Etap 5 /6

Śmietanę 18% dobrze połączyć z mąką

Etap 6 /6

Śmietanę z mąką zahartować odrobiną zupy, dobrze wymieszać po czym wlać do zupy. Gotować przez chwilę. Doprawić do smaku