Zupa pomidorowa z nudlami
- Całkowity czas 24 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 porcja rosołowa
1 cebula
2 marchewki
korzeń pietruszki, kawałek selera
sól, pieprz, suszony lubczyk
2 l wody
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
130 g makaronu - grube nitki
120 g koncentratu pomidorowego
10 g masła
2 łyżka mąki
3 łyżka śmietany 18%
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, przekroić na pół.
Etap 2 /6
Cebulę podsmażyć na maśle przez minutę po czym dodać jarzynę i smazyć dalej
Etap 3 /6
Do podsmażonych składników dodajemy porcję rosołową, liście laurowe, ziela angielskie, sól, pieprz oraz lubczyk. Wszystko zalewamy wodą. Cook4me ustawiamy na gotowanie pod ciśnieniem- express
Etap 4 /6
Do ugotowanego wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy i makaron, wszystko dobrze wymieszać
Etap 5 /6
Śmietanę 18% dobrze połączyć z mąką
Etap 6 /6
Śmietanę z mąką zahartować odrobiną zupy, dobrze wymieszać po czym wlać do zupy. Gotować przez chwilę. Doprawić do smaku