Zupa wietnamska z kurczakiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa wietnamska z kurczakiem

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    18 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 szt. Piersi kurczaka

  • 1.3 l Bulion drobiowy

  • 30 g Świeży imbir

  • 1.5 szt. Cebula

  • 3 szt. Szalotka

  • 3 łyżka Sos Nuoc mam

  • 480 g Japoński makaron

  • 60 g Kiełki sojowe

  • 1.5 łyżka Kolendra

  • 3 szt. Czerwone papryczki chili

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Potnij świeży imbir na plastry.

Etap 3 /8

Obierz i posiekaj cebulę.

Etap 4 /8

Posiekaj i usmaż szalotkę (opcjonalnie)

Etap 5 /8

Umyj i drobno posiekaj świeżą kolendrę.

Etap 6 /8

Wlej bulion do Cook4me. Dodaj cebulę, imbir, chili i nuoc mam.

Etap 7 /8

Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj delikatnie. Dodaj pierś z kurczaka. Po 8 minutach odcedź i pokrój na plasterki. Gotuj kluski.

Etap 8 /8

Nalej do misek. Udekoruj kiełkami soi, szalotką i kolendrą.