Zupa z cukinii i szpinaku - przepisy Cook4Me | Tefal
Kiszka Ziemniaczana
Przepis według Kiszka Ziemniaczana

Zupa z cukinii i szpinaku

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2000 mililitrów

  • 850 ml Dowolnego bulionu

  • 3 Cukinie

  • 2 Cebule

  • 3 Ząbki czosnku

  • 1 Puszka białej fasoli

  • 3 g Ziemniaki

  • 2 Duże garście szpinaku baby

  • 70 ml Śmietany 30%

  • 2 łyżka Oleju roślinnego

  • Sól do smaku

  • Pieprz do smaku

  • 1 Kostki sera feta

  • Kilka listków świeżej bazylii

  • Świeżego koperku

  • Dymki

  • Płatki chili

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj wszystkie składniki.

  • 850ml Dowolnego bulionu
  • 3 Cukinie
  • 2 Cebule
  • 3 Ząbki czosnku
  • 1 Puszka białej fasoli
  • 3g Ziemniaki
  • 2 Duże garście szpinaku baby
  • 70ml Śmietany 30%
  • 2łyżka Oleju roślinnego
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • 1 Kostki sera feta
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • garść Świeżego koperku
  • garść Dymki
  • Płatki chili

Etap 2 /6

Cukinie wyszoruj pod bieżącą wodą i pokrój na kawałki. Nie muszą być równe. Zupę na końcu będziemy miksować. Cebule, czosnek i ziemniaki obierz i także pokrój na dowolne kawałki.

  • 3 Cukinie
  • 2 Cebule
  • 3 Ząbki czosnku
  • 3g Ziemniaki

Etap 3 /6

Rozgrzej urządzenie i dodaj 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, następnie dodaj cukinię i ziemniaki i podsmażaj jeszcze razem przez kolejne 2 minuty.

  • 2łyżka Oleju roślinnego

Etap 4 /6

Dodaj bulion, 2 duże garście szpinaku baby i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

  • 850ml Dowolnego bulionu
  • 2 Duże garście szpinaku baby

Etap 5 /6

Otwórz urządzenie i dodaj wypłukaną i odsączoną na sicie fasolę. Wlej także 70 ml śmietany 30%. Całość zmiksuj na gładki krem. Spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem.

  • 1 Puszka białej fasoli
  • 70ml Śmietany 30%
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Etap 6 /6

Wykładaj porcje na talerz. Wierzch zupy posyp drobno pociętą dymką oraz koperkiem. Dorzuć jeszcze porwane listki bazylii oraz drobno pokrojoną fetę. Ja używam także płatków chili, aby zaostrzyć smak.