Zupa z kapusty i miso
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa z kapusty i miso

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 120 g Liście zielonej kapusty

  • 200 g Zwykły lub wędzony twardy tofu

  • 4 szt. Porcje błyskawicznej zupy miso

  • 4 szt. Pieczarki

  • 2 liść Suszone wodorosty morskie

  • 10 szt. Szczypiorek

  • 800 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Umyj liście kapusty. Przekrój je wzdłuż na dwie części. Wyrzuć twardy, biały głąb. Pokrój na cienkie plastry.

Etap 3 /6

Wlej 200 ml wody i miso instant do Cook4me. Doprowadź do wrzenia i dobrze wymieszaj.

Etap 4 /6

Dodaj pozostałą wodę i inne składniki oprócz szczypiorku.

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Dodaj szczypiorek i podawaj.