Bigos z kapusty kwaśnej i pekińskiej
- Całkowity czas 1 godz. 12 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 57 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
0.5 kg Kapusta kiszona
0.6 kg Kapusta pekińska
0.5 kg łopatka
200 g boczek wieprzowy
1 Cebula
200 g Przecier pomidorowy
Zupa borowikowa w proszku
4 Lisć laurowy
6 Ziele angielskie
Pieprz, sól, majeranek, papryka
3 łyżka olej rzepakowy
1.2 l woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Na oleju uśmażyć boczek pokrojony w kostkę i cebulę.
Etap 2 /6
Dodać łopatkę pokrojoną na kawałki i smażyć ok. 10 minut.
Etap 3 /6
Włożyć przecier pomidorowy, przemieszać i smażyć 2 minuty.
Etap 4 /6
Kapustę kwaśną wypłukać, pokroić.Kapustę pekińską również pokroić i dodać do garnka.
Etap 5 /6
Zupę w proszku rozpuścić w wodzie, dodać do garnka razem z przyprawami. Dokładnie wymieszać.
Etap 6 /6
Gotuj pod ciśnieniem przez 40 minut.