Naan z serem i indyk z garam masala - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Naan z serem i indyk z garam masala

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 45 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Mąka (+ do posypywania)

  • 10 g Drożdże

  • 1 łyżeczka Sól

  • 1 Jogurt naturalny

  • 9 cl Olej roślinny

  • 10 cl Woda

  • 8 porcja Serek topiony

  • 500 g Kotlet z indyka

  • 1 Cebula

  • 1 łyżka Garam masala

  • 0.25 łyżeczka Papryka chili

  • 300 g Przecier pomidorowy

  • 100 g Śmietana kremówka

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Patelnia
    Patelnia

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Wyrób mąkę, drożdże, sól, jogurt, 1 łyżkę oleju i wodę w maszynie do wyrabiania ciasta lub ręcznie. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce i pozwól ciastu wyrosnąć przez 30 minut do 1 godziny. Ciasto powinno napęcznieć.

  • 300g Mąka (+ do posypywania)
  • 10g Drożdże
  • 1łyżeczka Sól
  • 1 Jogurt naturalny
  • 9cl Olej roślinny
  • 10cl Woda

Etap 2 /9

Podziel ciasto na 4 równe kulki. Cienko rozwałkuj każdą z nich na mocno oprószonej mąką powierzchni. Na jednej stronie połóż 2 porcje serka topionego. Złóż na pół i zaciśnij brzegi. Delikatnie dociśnij, aby rozgnieść ser (nie powodując jego wycieku).

  • 8porcja Serek topiony

Etap 3 /9

Rozgrzej piekarnik do 70°C.

Etap 4 /9

Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Lekko polej patelnię olejem. Umieść na niej jeden naan z serem. Smaż z obu stron, aż naan napęcznieje i nabierze ładnego koloru. Kiedy osiągnie złotobrązowy kolor, zdejmij go z patelni i połóż na talerzu.

  • 9cl Olej roślinny

Etap 5 /9

Smaż pozostałe 3 naan w ten sam sposób, dodając za każdym razem odrobinę oleju. Umieść naany w piekarniku, aby pozostały ciepłe.

Etap 6 /9

Pokrój filety z indyka. Obierz i drobno pokrój cebulę.

  • 500g Kotlet z indyka
  • 1 Cebula

Etap 7 /9

Wlej pozostały olej na patelnię. Dodaj plastry indyka i smaż je, aż lekko się zarumienią. Dodaj cebulę, garam masala i paprykę chili. Smaż przez 3 minuty.

  • 500g Kotlet z indyka
  • 1 Cebula
  • 1łyżka Garam masala
  • 0.25łyżeczka Papryka chili

Etap 8 /9

Dodaj przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Gotuj jeszcze przez 3 minuty.

  • 300g Przecier pomidorowy
  • 100g Śmietana kremówka
  • Sól, pieprz

Etap 9 /9

Podawaj naany z serem razem z filetami z indyka.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
2 godz. 25 min.

Domowe naan z serem

ratings.NaN

Naan z serem i indyk z garam masala - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Domowe naan z serem
mysza_one
31 min.

Risotto z indykiem, kalafiorem i serem pleśniowym

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Naan z serem i indyk z garam masala - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Risotto z indykiem, kalafiorem i serem pleśniowym
Magdalena D.T.
20 min.

Makaron z mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i serem camembert

ratings.4.2

8 Recenzje

Naan z serem i indyk z garam masala - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Makaron z mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i serem camembert
Tefal
Tefal
30 min.

Indyk z marchewką wg Pati Sołtysik

Review 5 stars (average)

17 Recenzje

Naan z serem i indyk z garam masala - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Indyk z marchewką wg Pati Sołtysik
Magdalena D.T.
21 min.

Indyk z ziemniakami i majerankiem

ratings.4.3

3 Recenzje

Naan z serem i indyk z garam masala - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Indyk z ziemniakami i majerankiem