Ekspresowe wegetariańskie chilli i tortilla
- Całkowity czas 29 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
125 g Marchew
1 Papryka
100 g Gotowana kukurydza
200 g Ugotowana fasola kidney
1 łyżka Olej słonecznikowy
20 cl Przecier pomidorowy
1 łyżeczka Przyprawy Tex-Mex
30 g Ser cheddar
1 Tortilla
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Wlej olej do miski.
Etap 3 /8
Dodaj przecier pomidorowy, wszystkie warzywa, przyprawy, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /8
Załóż osłonę zabezpieczającą na ciśnienie.
Etap 5 /8
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /8
Dodaj ser cheddar i kawałki tortilli. Zdejmij osłonę zabezpieczającą na ciśnienie.
Etap 7 /8
Gotowanie w trybie ręcznym w Air Fryer.
Etap 8 /8
Podawaj na gorąco.