Faszerowana papryka z ciecierzycą
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 Papryka (240 g)
3 łyżka Kaszy bulgur (39 g)
3 łyżka Ciecierzycy konserwowej (60 g)
1 łyżeczka Koncentratu pomidorowego (15 g)
0.25 Cebuli (20 g)
1 Mały ząbek czosnku (3 g)
1 łyżeczka Oliwy z oliwek (5 g)
1 plaster Sera żółtego (20 g)
1 łyżeczka Świeżej bazylii (2 g)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
1 szczypta Papryki słodkiej (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ugotuj kaszę w osolonej wodzie. Odsącz i przepłucz ciecierzycę.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj ugotowaną kaszę, ciecierzycę, koncentrat pomidorowy, oliwę, pokrojoną cebulę i czosnek.
Etap 3 /6
Dodaj sól, pieprz, słodką paprykę i posiekaną bazylię.
Etap 4 /6
Odetnij górną część papryki, usuń gniazdo nasienne. Wypełnij paprykę farszem.
Etap 5 /6
Posyp wierzch startym serem.
Etap 6 /6
Włóż paprykę do kosza air fryera. Piecz w 180°C przez ok. 15 minut.
