Tosty ze szpinakiem i serem kozim
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Liście szpinaku
150 g Świeży ser kozi
1 łyżka Świeży szczypiorek
Sól, pieprz
8 kawałek Ciemny chleb
50 g Starta mozzarella
Akcesoria
Rondel Patelnia
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Upewnij się, że zdejmiesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na blaszce i/lub w piekarniku.
Etap 2 /7
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 3 /7
Oczyść szpinak. Blanszuj go przez 3 minuty w lekko osolonej gotującej się wodzie. Odcedź.
Etap 4 /7
Pokrusz świeży ser kozi do dużej miski. Dodaj umyty i posiekany szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /7
Rozsmaruj ser kozi na jednej kromce chleba, a następnie dodaj liście szpinaku. Przykryj drugą kromką chleba.
Etap 6 /7
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal zmieni kolor na całkowicie czerwony. Smaż tosty przez 3 minuty z każdej strony. Powtarzaj ten proces, aż wszystkie tosty będą gotowe.
Etap 7 /7
Posyp tosty startą mozzarellą. Ustaw piekarnik na tryb grillowania. Umieść patelnię na najwyższej półce piekarnika i zdejmij uchwyt Ingenio. Pozostaw w piekarniku na 3 do 5 minut, aż ser się rozpuści. Powtarzaj ten proces, aż wszystkie tosty będą gotowe.