Granola - przepisy Easy Fry XL Surface | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Granola

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Płatki owsiane

  • 100 g Posiekane orzechy laskowe

  • 50 g Ziarna słonecznika

  • 50 g Ziarna dyni

  • 2 łyżka Olej kokosowy

  • 100 g Miód lub syrop klonowy

  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy

  • 1 szczypta Sól

  • 50 g Rodzynki lub jagody goji

  • 50 g Wiórki kokosowe

Czas przygotowania

Etap 1 /5

W dużym naczyniu wymieszaj płatki owsiane, posiekane orzechy laskowe, ziarna słonecznika i ziarna dyni. W małym naczyniu wymieszaj stopiony olej kokosowy, miód, ekstrakt waniliowy i sól. Wlej mieszankę oleju kokosowego do płatków i nasion i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki będą równomiernie pokryte. Rozłóż mieszankę w formie lub na blasze do pieczenia.

  • 300g Płatki owsiane
  • 100g Posiekane orzechy laskowe
  • 50g Ziarna słonecznika
  • 50g Ziarna dyni
  • 2łyżka Olej kokosowy
  • 100g Miód lub syrop klonowy
  • 1łyżeczka Ekstrakt waniliowy

Etap 2 /5

Umieść granolę w urządzeniu i rozpocznij pieczenie.

Etap 3 /5

Otwórz urządzenie w połowie pieczenia, aby wymieszać granolę i zapewnić równomierne rumienienie.

Etap 4 /5

Po upieczeniu odstaw granolę do całkowitego ostygnięcia w urządzeniu. Następnie dodaj rodzynki i wiórki kokosowe.

  • 50g Rodzynki lub jagody goji
  • 50g Wiórki kokosowe

Etap 5 /5

Przechowuj granolę w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podawaj z jogurtem, mlekiem lub jako chrupką przekąskę.