Szaszłyki z kurczaka w stylu greckim
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet Kurczak, bez skóry, pokrojony na kawałki
5 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Oregano
1 Cytryna (sok i skórka)
1 łyżeczka Papryka
4 goździk Czosnek, posiekany
Olej roślinny
Sól, pieprz
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Posiekaj czosnek.
Etap 3 /5
Wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem i skórką z cytryny, papryką, czosnkiem, solą, pieprzem i oregano. Marynuj kurczaka.
Etap 4 /5
Nadziewaj kurczaka na 4 patyczki do szaszłyków. Umieść ruszt z kratką w górnym położeniu i natłuść go. Umieść szaszłyki na ruszcie, nie nakładając na siebie.
Etap 5 /5
Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw program 2 na 20 minut.