Włoski gulasz cielęcy - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Włoski gulasz cielęcy

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 11 godz. 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    11 godz. 15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Duszona cielęcina

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 Cebula

  • 2 Czosnek

  • 1 kostka Marchew

  • 1 gałąź Seler

  • 50 g Przecier pomidorowy

  • 8 gałązka Tymianek

  • 2 Liść laurowy

  • 15 cl Białe wino

  • 2 łyżka Mąka kukurydziana

  • 21 cl Woda

  • 100 g Groszek zielony

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 500g Duszona cielęcina
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1 Cebula
  • 2 Czosnek
  • 1kostka Marchew
  • 1gałąź Seler
  • 50g Przecier pomidorowy
  • 8gałązka Tymianek
  • 2 Liść laurowy
  • 15cl Białe wino
  • 2łyżka Mąka kukurydziana
  • 21cl Woda
  • 100g Groszek zielony
  • Sól, pieprz

Etap 2 /9

Pokrój marchewki i seler w bardzo drobną kostkę.

  • 1kostka Marchew
  • 1gałąź Seler

Etap 3 /9

Podsmaż kawałki cielęciny na połowie oleju przez 5 minut. Odłóż na bok.

  • 500g Duszona cielęcina
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /9

Wlej resztę oleju do misy.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /9

Dodaj cebulę, czosnek, marchew i seler. Przypraw solą i pieprzem. Podsmażaj przez 5 minut. Dodaj przecier pomidorowy, tymianek i liść laurowy.

  • 1 Cebula
  • 2 Czosnek
  • 1kostka Marchew
  • 1gałąź Seler
  • 50g Przecier pomidorowy
  • 8gałązka Tymianek
  • 2 Liść laurowy
  • Sól, pieprz

Etap 6 /9

Dodaj wino i zawiesinę z mąki kukurydzianej (mąka kukurydziana wymieszana z wodą).

  • 15cl Białe wino
  • 2łyżka Mąka kukurydziana
  • 21cl Woda

Etap 7 /9

Dodaj z powrotem cielęcinę, następnie doprowadź wszystko do wrzenia na 5 minut, cały czas mieszając. Dodaj groszek.

  • 100g Groszek zielony

Etap 8 /9

Gotuj w niskiej temperaturze.

Etap 9 /9

Podawaj na gorąco.