Włoskie werynki z cielęciną
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
280 g Cielęcina
60 g Schab
40 g Pecorino z pieprzem
0.5 Skórka z cytryny
1 goździk Ząbek czosnku
30 g Czerstwy chleb
2 łyżka Pietruszka
4 Plaster/kromka Włoska szynka
Sól, pieprz
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W naczyniu wymieszaj mieloną cielęcinę z mielonym schabem.
Etap 2 /6
Dodaj pokrojone w kostkę pecorino, drobno utartą skórkę z cytryny, posiekany czosnek, pokruszony chleb oraz posiekaną pietruszkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Etap 3 /6
Uformuj w dłoniach małe kulki mięsne. Owiń każdą kulkę mięsną plasterkiem włoskiej szynki.
Etap 4 /6
Umieść kulki mięsne z włoską szynką w słoiczkach bez pokrywek.
Etap 5 /6
Umieść słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 6 /6
Podawaj na gorąco z wybranym sosem.